Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Образование и култура

Образованието и културата се посебни сегменти, опфатени од општинската администрација со низа програмски проекти. Во општината егзистираат осум основни училишта:

 

ОУ Телефон Директор Електронска пошта Адреса
Кирил Пејчиновиќ 2776-643 Борче Миревски Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. ул.Сава Ковачевиќ 76
Невена Георгиева Дуња

075580503

 Хари Стојановски

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ул.Михаил Чаков 2
Партенија Зографски 2770-719 Стефче Василевски

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ул.Доситеј Обрадовиќ 18
Кузман Јосифовски-Питу

3120-303

3165-365

Мишела Милеска Николовска Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. ул.Огњан Прица 2
Рајко Жинзифив 2791-025 Љубица Наумовска

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ул.Иван Хаџи Николов 2
Кузман Шапкарев

2720-034

2793-002

Весна Настоска

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ул.Антон Димитров 135
Св.Климент Охридски

2791-065

2700-324

Татјана Бурник 

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Јустинијан Први 98
Круме Кепески

2781-323

2777-500

Павлина Трипуновска

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Сава Ковачевиќ 76

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


На територија на општината се наоѓа најголемото средно училиште во државата “Васил Антевски-Дрен”   со правна и економска насока и капацитет од околу 1000 ученици. Покрај него постои и средното ветринарно училиште “Браќа Миладиновци”и средното теолошко училиште.

 

Во општината функционираат две детски градинки “8-ми Март” и “Весели Цветови” со вкупно 8 издвоени објекти.

Детскa градинкa  “8-ми Март”  www.jdg-8mart-skopje.org.mk

Детска градинка "Весели Цветови" http://www.veselicvetovi.mk


За воспитувањето и образованието на деца со посебни потреби од 7 до 15 години се грижи специјалното училиште “Др. Златен Сремец”  , а за потребите на деца и младинци со оштетен вид, слух и посебни потреби се грижи Заводот за рехабилитација.


Во општината егзистираат неколку културни домови, аматерски театарски групи, музички здруженија и фолклорни друштва. До последната децентрализација во општината, двигател на фолклорот беше нашиот културен амбасадор ансамблот “Танец”. Негови наследници се фолклорните друштва “Зограф”, “Александар Македонски”, “Китка”  и “Питу Гули”. 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости