Училишта

 

 

 

       

 

OУ “КУЗМАН ЈОСИФОВСКИ – ПИТУ”

 Општинското основно училиште „Кузман Јосифовски – Питу“ се наоѓа на ул. „Антон Попов“  бр. 2  во Општина Кисела Вода.   Основано во 1962 година.  Наставата се одвива на македонски јазик  со ученици од  1 до 9 одделение   во два објекта  – централно  и подрачно.  Површината на објектот во централното училиште  е 2822,34м2 а површината на училишниот двор е  5481,00м2.  Објектот  на подрачното   училиште располага  со површина  1532,00м2,  а  училишниот двор  4415,00 м2 

 

 

   

 

Населба

Црниче

Адреса

централно: Ул. ,,Огњан Прица,, 2

подрачно: "Наум Охридски" б.б  Црниче

Телефон

централно : 3165-365  

подрачно: 2734 425

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

 

Директор

Мишела Николовска-Милеска

 

 

 

 

ООУ “КРУМЕ КЕПЕСКИ”

Општинското   основно училиште "Круме Кепески" се наоѓа  на ул. „Христо Татарчев“ бр.46 - Општина Кисела Вода,  основано  во 1993. Наставата се изведува во централно  и  подрачно  училиште. Подрачното училиште се наоѓа  во населбата Припор кое е изградено во 1982 година и  опфаќа ученици од прво до петто  одделение. Централното училиште располага со 2719.м2  а подрачното со 759м2. Дворното место во центалното е 1400.м2 а во подрачното 6418м2.

Населба

Кисела Вода

Адреса

Централно  ул. Христо татарчев  бр. 46.

Подрачно  ул.Христо Татарчев, бр.67-а

 

Телефон

2777-500 

2781-323

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.;

 

 

Директор

Павлина Трипуновска

 

 

 

ООУ “КИРИЛ ПЕЈЧИНОВИЌ”

 

Општинското   сновното училиште "Кирил Пејчиновиќ" се наоѓа  на ул. „ Пушкинова“ бр. 17 “ - Општина Кисела Вода . Наставата се изведува  на македонски јазик  од прво до девето  одделение.  Кирил Пејчиновиќ  е најголемо основно училште на општина Кисела Вода   со   925   ученици.    Располага  со  7518 .м2  површина на  училишниот  објект  и дворно   место.  Училиштето  има централно греење  а со реновирање на фасадата   е обезбедена и енергетска ефикасност.

Населба

11-ти Октомври – згради

Адреса

Ул. ,,Пушкинова,, бр. 17

Телефон

2776-643

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

 

Директор

 

Борче Миревски

 

 

 

ООУ “КУЗМАН ШАПКАРЕВ”

Општинското   сновното училиште "Кузман  Шапкарев " се наоѓа  на ул. „Антон Димитров “ бр.   135  во населба   Драчево   - Општина Кисела Вода.  Наставата се изведува на  македонски јазик   од прво до девето  одделение.   Училиштето  располага со  5237.м2   површина на објектот, а  површината  на спортскиот терен изнесува 1950.м2 на кој  се изградени  тениско игралиште,  повеќенаменско  игралиште  а поставени  се и фитнес справи. 

Населба

населба Драчево

Адреса

Ул. ,,Антон Димитров бр.135

Телефон

2720-034

2793-002

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.   Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Директор

Весна Настоска

 

 

ООУ “НЕВЕНА ГЕОРГИЕВА – ДУЊА”

Општинското   сновното училиште "Невена Горгиева –Дуња " се наоѓа  на ул. „ Михаил Чаков“ бр 2  - Општина Кисела Вода . Наставата се изведува  на македонски јазик  од прво до девето  одделение.    Училиштето   е  приклучено  на централно греење,а  реновираната   фасада обезбедува  енергетска ефикасност.   Располага  со  2150.8 м2  површина на  училишниот  објект  и дворно   место.  

Населба

11-ти Октомври – згради

Адреса

Ул. ,, ,,Михаил Чаков”  бр.2

Телефон

2776-230

2700-537

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

 

 

Директор

Хари Стојаноски 

 

 

 

ООУ “ПАРТЕНИЈА ЗОГРАФСКИ”

Општинското   основно училиште  " Партенија Зографски  " се наоѓа  на ул. „Доситеј  Обрадовиќ“ бр 18  - Општина Кисела Вода . Наставата се изведува  на македонски јазик  од прво до девето  одделение.    Училиштето   е  приклучено  на централно греење,  реновираната   фасада  обезбедува  енергетска ефикасност.  Располага  со 4405   м2  површина на  училишниот  објект  и дворно   место  7378м2,  а површина на спртски терени и игралишта  изнесува 1300м.  

Населба

Цветан Димов

Адреса

Ул. Доситеј Обрадовиќ,,бб

Телефон

2770-719

2771-753

Факс. 2700-150

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

 

Директор

Стефче Василевски 

 

 

 

0ОУ “РАЈКО ЖИНЗИФОВ”

Општинското   основно училиште  " Рајко Жинзифоф" се наоѓа на ул. “ Иван Хаџиниколов“ бр 2 населба  Драчево   - Општина Кисела Вода. Наставата се изведува во централно  и  подрачно  училиште  на македонски јазик  со ученици од прво до девето одделение. Централното училиште располага со  површина на објект  од 4276.м2   и  дворно место 13.758.м2   Училиштето располага  со спртски терени, кошаркарско  игралиште, фудбалско игралиште и  атлетска патека кои овозможуваат реализција на   спортско - рекративни физички активности со учениците за време на наставата.

Подрачното  училиште во Пинтија e сo површина на објектот  3546м2 и дворно место 2800м2.  Наставата се изведува во две смени.   

Населба

Драчево - Пинтијa

Адреса

Ул. Иван Хаџиниколов,, бр. 2

Телефон

2791-025

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Директор

Елизабета Славковска

 

  

 

ООУ “СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

 

Општинското  основно училиште  " Св.Климент Охридски  " се наоѓа  на ул. “ Јустинијан Први “ бр 98  во с. Драчево - Општина Кисела Вода . Наставата се изведува  на македонски јазик  од прво до девето  одделение.    Училиштето   се  затоплува со сопствено парно  греење.  Објектот  е најстар со специфична архитектура  и оваа година ќе прослави 74 години од своето постоеење  Располага  со 1900 м2  површина на  училишниот  објект  и  големо пространство  на  дворно  место  од 3.5 хектари на кое се изградени   спортски терени и игралишта  од 1140м2.  

 

Населба

Село Драчево

Адреса

Јустинијан I бр. 98

Телефон

2791-065

2700-324

Електронска пошта

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

 

 

Директор

Татјана Бурник

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa