• Жителите на Пинтија ќе добијат асфалтирани улици и атмосферска канализација

    Жителите на Пинтија на потегот од ул. „Саса 2“ до крстосницата со „Јабланица“ ќе добијат целосно реконструирана улица.

  • Децата и вработените во објектот „Мимоза“ на ЈДГ „Весели цветови“ ќе добијат подобри услови

    Градоначалникот Филип Темелковски потпиша договор за реализација на проект за енергетска обнова на ЈДГ „Весели цветови“, објект „Мимоза“.

  • Целосно е реновирана спортската сала Независна Македонија

    Општина Кисела Вода во соработка со ЈП „За стопанисување со спортски сали и објекти - Кисела Вода“, целосно ја реновираше спортската сала „Независна Македонија“

  • Градоначалникот Филип Темелковски во Владата на РСМ потпиша договор за набавка на товарно возило – кипер

 

 

Насловна

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи Триесет и третата пленарна седница

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи Триесет и третата  пленарна седница на 31 јануари 2020 година (петок) со почеток во 12:00 часот, со следниот дневен ред:

 -Усвојување на Записникот од 32-та пленарна седница

1.Предлог-Одлука за финансиско учество  на Општина Кисела Вода  во реализација на  Проектот: Реконструкција на локален пат за Аџево, Општина Кисела Вода;

2.Предлог-Одлука за методологијата за утврдување на критериуми за распределба на блок дотацијата наменета за основните училишта на територија на Општина Кисела Вода за 2020 година;

3.Предлог-Одлука за доделување на еднократна парична помош на семејства со новороденчиња на  подрачје на Општина Кисела Вода;

4.Предлог-Одлуказа измена на распоредот на средствата на Буџетот на општина Кисела Вода за 2020 година;

5.Предлог-Одлука за изменување на Одлуката за утврдување на вредност на бодот за платите на државните службеници за 2020 година бр. 09-10101/24 од 25.12.2019 година;

6.Предлог-Одлука за изменување на Одлуката за извршување на Буџетот на општина Кисела Вода за 2020 година бр.09-10101/25 од 25.12.2019 година;

7.Предлог-Одлуказа утврдување на максималниот износ на вредноста на бодот за пресметување на платите на давателите на јавни услуги и на директорите во јавните детски градинки за 2020 година;

8.Предлог-Одлука за утврдување на вредноста на бодот за пресметување на платите на државните службеници за 2020 година во јавните детски градинки и општинските основни училишта;

9.Давање согласност на измената и дополната на Годишниот план за вработување за 2020 година на ЈДГ,,8 Март,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје;

10.Предлог-Одлука за измени и дополнување на Одлуката за формирање на Локален совет за превенција на Општина кисела Вода бр.07-2117/1 од 19.04.2011 година и бр.07-85/4 од 27.05.2014 година и бр.09-7515/8 од 14.10.2015 година;

11.Предлог-Одлука за одобрување средства како еднократна парична помош на Билјана Ацовска;

12.Предлог-Одлука за одобрување средства како еднократна парична помош на Љубинка Ангелова;

13.Советнички прашања.

Седницата ќе се одржи во Голема сала – барака 7 – Општина Кисела Вода.

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

Популарни Статии

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa