Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail
 • Орце Ѓорѓиевски ја презеде градоначалничката функција во општина Кисела Вода

 • Орце Ѓорѓиевски и новите советници во општина Кисела Вода ги добија уверенијата за своите мандати

 

 

 

 

 

 

  

Насловна

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи триесеттата пленарна седница

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи триесеттата пленарна седница 15.11.2023 година (среда) со почеток во 10:00 часот со следниот дневен ред:

-Усвојување на Записникот од 28-та пленарна седница 

 1. Стратегија за млади на Општина Кисела Вода 2024 - 2028 година со Акциски план 2024 – 2025 година;
 2. Социјален план на Општина Кисела Вода 2023 - 2027 година;
 3. Предлог – Одлука за измена и дополнување на Одлуката за формирање на партиципативно тело од областа на урбанизмот на Општина Кисела Вода;
 4. Предлог - Развојна програма ЈГГ - Изградба, реконструкција и одржување на водоснабнителни системи во нас.Драчево, с.Драчево, Бирарија, Црниче, Пржино, Цветан Димов, 11 Октомври бараки и Кисела Вода -  2024 година- 2026 година;
 5. Предлог - Развојна програма ЈДВ - Реконструкција на улиците во нас.Каменик 2024 година- 2026 година;
 6. Предлог - Развојна програма ЈДГ - Изградба и реконструкција на улици во нас.Расадник, Цветан Димов, Бирарија, Кисела Вода   2024 година- 2026 година;
 7. Предлог - Развојна програма ЈДЃ -  Изградба на потпорни ѕидови на територија на Општина Кисела Вода   2024 година- 2026 година;
 8. Предлог - Развојна програма ЈДД -  Реконструкција на коловоз и изградба на тротоари на ул.Ѓорѓи Димитров   2024 година- 2026 година;
 9. Предлог - Развојна програма ЈДЕ - Изградба на пешачка патека во с.Драчево м.в. Покрсти (втора фаза)     2024 година- 2026 година;

 10. Предлог - Развојна програма РАБ - Изградба, реконструкција и одржување на зелени површини  2024 година- 2026 година;

11. Предлог - Развојна програма РАА -  Изградба, реконструкција и одржување на хидранстка мрежа, фонтани, чешми за питка вода и пумпни станици  2024 година- 2026 година;

12. Предлог - Развојна програма Р1В -  Купување и поставување на мерна страница за амбиентален воздух на територија на Општина Кисела Вода 2024 година- 2026 година;

13. Предлог - Развојна програма Р1Б - Изградба на пешачка патека и уредување на коритото на р.Мала Рада 2024 година- 2026 година;

14. Предлог - Развојна програма Р1А - Изградба на пешачка патека и уредување на коритото на Црниот канал во должина од 3,5км 2024 година- 2026 година;

15. Предлог - Развојна програма ЈНБ -Изградба на детски и спортски игралишта во нас.Драчево, с.Драчево, нас.Градинар, нас.Пинтија, нас.Расадник, нас.Кисела Вода, нас.Каменик и поставување на урбана опрема во дворовите на детските градинки и основните училишта во Општина Кисела Вода 2024 година- 2026 година;

16. Предлог - Развојна програма ЈИГ- Фекалан канализација нас.Каменик 2024 година- 2026 година;

17.  Предлог - Развојна програма ЈЕВ -Изградба и реконструкција на паркинг простор на територија на Општина Кисела Вода  2024 година- 2026 година;

18. Советнички прашања;

 Седницата ќе се одржи во големата сала во барака 7.

 

Додај коментар


FacebookTwitterLinkedin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Веб Страна

Дали ви се допаѓа новиот изглед на веб страната на Општината?

1 Останати гласови

 

 

 

 

 

 

 

 

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости