Советот на Oпштина Кисела Вода ја одржa Петтата пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0
НајлошоНајдобро 

На петтата пленарна седница на Советот на Општина Кисела Вода која се одржа денес, 25 декември 2017 година (понеделник), беа усвоени следните точки:

 

 

-Усвојување на Записникот од 4-та пленарна седница

1.Предлог-Буџет на Општина Кисела Вода за 2018 година;

2.Предлог-Одлука за извршување на Буџетот  на Општина Кисела Вода за 2018 година;

3.Предлог-Одлука за доделување на еднократна парична помош на семејства со новороденчиња на подрачје на Општина Кисела Вода;

4.Предлог-Одлука за критериумите, постапката и начин за доделување на огревно дрво на семејства од социјално ранливи категории;

5.Предлог-Одлука за утврдување надоместок на членовите на Општинска изборна комисија –Кисела Вода и избирачките одбори на подрачјето на Општина Кисела Вода за извршената работа во подготовката и спроведувањето на локалните избори одржани во 2017 година;

6.Предлог-Одлука за утврдување на вредност на бодот за платите на државните службеници за 2018 година;

7.Предлог-Правилник за условите, начинот и постапката за доделување на материјална поддршка на спортски клубови, спортски здруженија, спортски институции кои извршуваат јавен интерес во спортот во Општина Кисела Вода и спортски манифестации кои се одржуваат на територијата на Општина Кисела Вода.

Додај коментар


Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Нека ни е честит, Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј https://t.co/4ROTfI1tyM
O_KiselaVoda Нека е честит 23 Мај, Националниот ден на Власите https://t.co/cVt6DStw1s
O_KiselaVoda Крводарителска акција во општина Кисела Вода https://t.co/lBcycM1GLY