Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Соопштение за организирање на јавна презентација и јавна анкета по предлог ДУП за реон Ј, четврт Ј10

Рејтинг на корисник:  / 1
НајлошоНајдобро 

Врз основа на член 24 став 2 од Законот за просторно и урбанистичко планирање ("Сл.весник на РМ" бр.51/05, бр.137/07, бр. 91/09, 124/2010, 18/11, 53/11, 144/12, и 55/13), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02, член 57 од Статутот на Општина Кисела Вода ("Сл.гласник на Град Скопје", бр.8/2005) и донесената програма (Ф) урбано планирање на Општина Кисела Вода за 2013 година со Одлука бр. 07-8628/5 од 29.11.2012 година, од Советот на Општина Кисела Вода за изработка на Деталниот урбанистички план за реон Ј, четврт Ј10 и донесената програма за  измена на Програмата (Ф) урбано планирање на Општина Кисела Вода за 2013 година со  бр.07-1229/17 од 21.02.2013 година, донесена од Советот на Општина Кисела Вода, Градоначалникот на Општина Кисела Вода

   го дава следното

СООПШТЕНИЕ

Заорганизирањена јавнапрезентацијаи јавнаанкета

по  предлогДУП  

за реон Ј, четврт Ј10, Општина Кисела Вода

 

 

Граници на опфатот се :

-на северо-исток границата се протега по осовината на  улицата “Сава Ковачевиќ“;

-на југо-исток границата се протега по осовината на улица “Народни Херои”;

-на југо-запад границата се протега по осовината на улицата ”Димо Хаџи Димов”;

-на северо-запад границата се протега по осовината на булеварот ”Есенинова”.

Опфатот е со површина од 30,56 ха.

Јавната анкета и јавната презентација по предлог Деталниот урбанистички план за реон Ј, четврт Ј10,  ќе се спроведе со излагање на   предлог -Планот во просториите во урбана единица М.З. Цветан Димов (стара рампа).

                Јавната анкета ќе трае 10 работни дена од денот на објавувањето на Соопштението,секој работен ден од 7-15 часот, лице за контакт  Славица Тодоровска  тел.072/314950.

Во споменатиот рок, заинтересираните граѓани и правни лица од конкретното подрачје опфатено со планот можат да доставуваат писмени забелешки, предлози и мислења на анкетните листови.

Јавната презентација со стручно презентирање на планот ќе се одржи на ден 15.08.2013 година во 10 часот во просториите во урбана единица М.З.Цветан Димов (стара рампа).

Коментари  

 
0 #1 Златко 2013-08-20 20:34
Почитувани!

Јас Златко Лазаровски со стан на улица Сава ковачевиќ бр.6 во мое име и во име на десетици граѓани на истата улица,и од Иван Козаров(за кој и имавме поднесено петиција со потписи до архивата на општината) Ве замолуваме да не ја ставате во урбанистичкиот план интерната улица помеѓу Сава Ковачевиќ и Иван Козаров,оти на нас граѓаните овде ни е доста бучава што се прави од овие две фрекфентни улици,па уште оваа ни фалеше.Живеењет о овде станува неподносливо дајте Ве молиме тоа да не се реализира ,оти треба да се рушат повеќе куќи а и на многу од нас предметите за легализација ни се стопирани токму поради ова.Ние знаеме дека законски не смее да се излегува дирекно на булевар од зградите на истиот ,меѓутоа во моментот ова е Сава Ковачевиќ и не е булевар а не Борис Трајковски.Ви благодариме за разбирањето.
Цитат
 

Додај коментар


Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa