Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Зачлени се

Полињата со знакот (*) се задолжителни
Име
Корисничко име
Лозинка
Потврди лозинка
Email
Потврди e-mail

Новости

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи дванасеттата пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0

Советот на Општина Кисела Вода ќе ја одржи дванаесетата пленарна седница на 18 јули 2022 година (вторник) со почеток во 11:00 часот, со следниот дневен ред:

-       Усвојување на Записникот од 11-тата пленарна седница

 1.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2023 година  О.О.У.,,Кузман Јосифовски-Питу,,;

2.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2023 година  О.О.У.,,Кирил Пејчиновиќ,,;

3.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2023 година  О.О.У.,,Партенија Зографски,,;

4.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2023 година  О.О.У.,,Невена Георгиева-Дуња,,;

5.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2023 година  O.О.У.,,Кузман Шапкарев,,;

6.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2023 година  O.О.У.,,Рајко Жинзифов,, -н.Драчево;

7.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2023 година  O.О.У.,,Св. Климент Охридски,, с.Драчево;

 8.Давање согласност на Годишниот план за вработување за 2023 година  O.О.У.,,Круме Кепески,,;

 9. Давање согласност на Статутарната одлука за измена и дополнување на Статутот на ООУ „Круме Кепески“ – Општина Кисела Вода, Скопје;

   10.Предлог – Правилник за постапката, начинот и условите за давање на користење на училишен простор и спроведување на други активности во врска со општинските основни училишта на Општина Кисела Вода;

   11.Предлог – Одлука за измена и дополнување на Одлуката  за домашно долгорочно задолжување во рамки на вториот Проект за подобрување на општинските услуги МСИП 02/2018 бр.09-10018/2 од 06 декември 2021 година;

 12.Предлог – Одлука за  прифаќање на донација - фекална канализација на ул.Лазар Димитров - Петар Драпшин населба 11-ти Октомври во Општина Кисела Вода;

 13.Предлог – Одлука за неприфаќање на понуда за првенствено право на  купување на градежно земјиште во сосопственост на физичко лице поднесена од  Нотар Катерина Митревска од Скопје;

  14.Предлог – Одлука за неприфаќање на понуда за првенствено право на купување на градежно земјиште во сосопственост на физичко лице поднесена од Нотар Лазар Козаровски од Скопје;

 15.Предлог – Одлука за неприфаќање на понуда за првенствено право на купување на градежно земјиште во со сопственост на физичко лице поднесена од Нотар Лазар Козаровски од Скопје;

 16.Предлог - Одлука за исправка на техничка грешка ГП 7.31 од Детален урбанистички план Реон Ј Четврт Ј10, со Одлука бр. 07-18/11 од 27.05.2014 година Службен Гласник на Општина Кисела Вода бр 4/2017;

17.Предлог – Програма за измена и дополна на Програма Г1 – локален економски развој со Потпрограма ГД0 – проекти за енергетска ефикасност  за 2022 година;

 18.Предлог - Програма за измена и дополнување на Програмата  (Ј) – Комунални дејности за 2022 година;

19.Предлог - Програма за измена и дополнување на Програмата  (Р) – заштита на животна средина и природа за 2022година;

20.Предлог - Одлука за измена и дополнување на Буџеот на Општина Кисела Вода за 2022 година;

21.Советнички прашања.

Седницата ќе се одржи во големата сала во барака 7.

 

Ѓорѓиевски: Го објавивме Меѓународниот конкурс за Расадник, прв во Македонија после 1965 година

Рејтинг на корисник:  / 0

Општина Кисела Вода го објави Меѓународниот конурс за идејно решение за Расадник, прв Меѓународен конкурс во Македонија после 1965 година. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски денес на прес конференција ги соопшти сите детали околу конкурсот кој ќе биде отворен во наредните четири месеци.

Повеќе: Ѓорѓиевски: Го објавивме Меѓународниот конкурс за Расадник, прв во Македонија после 1965 година

Со спортскиот центар “Пинтија”, финализирани 7-те капитални проекти по повод роденденот на Општина Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 0

Пинтија доби современ спортски центар. Во изминатиов период, Општина Кисела Вода изведе градежни активности за целосна реконструкција на уништеното игралиште на улицата “Јабланица” коe од денес, освен што има нов лик, е и целосно функционално.

Повеќе: Со спортскиот центар “Пинтија”, финализирани 7-те капитални проекти по повод роденденот на Општина Кисела Вода

Започнува изградбата на нова водоводна мрежа долга 1450 метри на ул. “Илија Ристевски” со краците во с. Драчево

Рејтинг на корисник:  / 0

Започнува изградбата на нова водоводна линија, на улицата “Илија Ристевски” со краците, во месноста Порупи село Драчево. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски денес го промовираше овој проект, кој е шести од предвидените седум капитални проекти по повод роденденот на Кисела Вода.

Повеќе: Започнува изградбата на нова водоводна мрежа долга 1450 метри на ул. “Илија Ристевски” со краците во с. Драчево

Ѓорѓиевски: Усје за првпат добива градинка

Рејтинг на корисник:  / 0

Жителите на Усје, за првпат добиваат градинка. Грaдоначалникот Ѓорѓиевски денес го промовираше овој проект, кој е петтиот, од седумте капитални проекти по повод роденденот на Кисела Вода.

Повеќе: Ѓорѓиевски: Усје за првпат добива градинка

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa