Новости

Нови 40 решенија за легализација во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 2

Процесот на легализација на бесправно изградени објекти во Општина Кисела Вода продолжува со несмалена динамика. Практиката за делење на решенија за легализација на неделна основа веќе ги даде посакуваните резултати. Имено, откако градоначалникот Беличанец – Алексиќ ја воспостави оваа позитивна практика за јавно доделување на решенијата, општината доделува во просек по околу 40-тина решенија за легализација неделно, со што интензивно се зголемува процентот на легализирани објекти во општината.

Повеќе: Нови 40 решенија за легализација во Кисела Вода

Покана до медиуми

Рејтинг на корисник:  / 0

Во вторник, (26.11.2013) во градинката Пепертука во нас. Драчево со почеток во 13:00 часот, претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов и градоначалникот на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец – Алексиќ ќе засадат дрвца по повод акцијата “Ден на дрвото”.

Ги покануваме редакциите на пишаните и електронските медиуми да испратат новинарска екипа (новинар и снимател или фоторепортер) да го проследат настанот.

Продолжува проектот “Шах во основните училишта на територија на Општина Кисела Вода”

Рејтинг на корисник:  / 4

И годинава, Општина Кисела Вода продолжува со реализација на проектот  “Шах во основните училишта на територија на Општина Кисела Вода”, во кој учествуваат сите осум основни училишта од општината и две училишта со посебни потреби ПОУ “Златен Сремац” и ДУРДМОВ “Димитар Влахов”. Во секое училиште се определи просторија за држење на обуките, термин и по двајца одговорни наставници од секое училиште.

Повеќе: Продолжува проектот “Шах во основните училишта на територија на Општина Кисела Вода”

Продолжуваат обуките за контрола на квалитетот на храната во градинките и училиштата

Рејтинг на корисник:  / 3

По успешно реализираната работилница за контрола на безбедноста и квалитетот на храната во воспитно-образовните институции во Кисела Вода, во организација на општината Кисела Вода, а со поддршка на Агенцијата за храна и ветеринарство, Центарот за јавно здравје – Скопје и Вита Диет клубот од Скопје, денеска во просториите на Општина Кисела Вода продолжија обуките за контрола на квалитетот на храната во градинките и училиштата.

Обуката ја одржа претседателот на Советот на општината, Трајче Донев, кој воедно е и државен советник во Агенцијата за храна и ветеринарство.

Повеќе: Продолжуваат обуките за контрола на квалитетот на храната во градинките и училиштата

Покана до медиуми

Рејтинг на корисник:  / 0

Во вторник, (26.11.2013) во големата сала на Општина Кисела Вода со почеток во 10:00 часот, градоначалникот Билјана Беличанец – Алексиќ ќе додели решенија за легализација на бесправно изградени објекти.

Ги покануваме редакциите на пишаните и електронските медиуми да испратат новинарска екипа (новинар и снимател или фоторепортер) да го проследат настанот.

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa