Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Новости

Општина Кисела Вода се вклучува во проектот,, СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ТОПОЛ ДОМ "

Рејтинг на корисник:  / 4

Општина Кисела Вода го  подржува и активно се вклучува во спроведување на Проектот ,, СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ТОПОЛ ДОМ" кој беше промовиран од Министерството за труд и социјална политика во соработка со Црвениот Крст на Град Скопје и Црвениот Крст на Република Македонија и Општините.Потпишан е Меморандум за соработка помеѓу Министерството за труд и социјална  политика и Општина Кисела Вода, за координација и реализација на проектот ,, СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ТОПОЛ ДОМ".  

Повеќе: Општина Кисела Вода се вклучува во проектот,, СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ТОПОЛ ДОМ "

Соопштение за организирање на јавна презентација и јавна анкета по предлог ДУП за реон Ј, четврт Ј10

Рејтинг на корисник:  / 1

Врз основа на член 24 став 2 од Законот за просторно и урбанистичко планирање ("Сл.весник на РМ" бр.51/05, бр.137/07, бр. 91/09, 124/2010, 18/11, 53/11, 144/12, и 55/13), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02, член 57 од Статутот на Општина Кисела Вода ("Сл.гласник на Град Скопје", бр.8/2005) и донесената програма (Ф) урбано планирање на Општина Кисела Вода за 2013 година со Одлука бр. 07-8628/5 од 29.11.2012 година, од Советот на Општина Кисела Вода за изработка на Деталниот урбанистички план за реон Ј, четврт Ј10 и донесената програма за  измена на Програмата (Ф) урбано планирање на Општина Кисела Вода за 2013 година со  бр.07-1229/17 од 21.02.2013 година, донесена од Советот на Општина Кисела Вода, Градоначалникот на Општина Кисела Вода

   го дава следното

СООПШТЕНИЕ

Заорганизирањена јавнапрезентацијаи јавнаанкета

по  предлогДУП  

за реон Ј, четврт Ј10, Општина Кисела Вода

Повеќе: Соопштение за организирање на јавна презентација и јавна анкета по предлог ДУП за реон Ј, четврт Ј10

Легализацијата на дивоградби во Кисела Вода продолжува и покрај годишните одмори

Рејтинг на корисник:  / 4

Процесот на интензивно решавање на предметите за легализација во Општина Кисела Вода продолжува. Со 12-то јавно доделување на 61 ново решение за легализација, бројот на легализирани дивоградби се искачи на 1903. Од вкупно регистрираните 11.872 дивоградби за кои е поднесено барање за легализација, 5.129  предмети се во административна постапка,  4.827 предмети се незапочнати, односно се со нецелосна документација.

 

Повеќе: Легализацијата на дивоградби во Кисела Вода продолжува и покрај годишните одмори

Спектакуларна завршница на културното лето “Три круши”

Рејтинг на корисник:  / 3

Пред околу 3.000 посетители, на спектакуларен начин вчера заврши манифестацијата “Бранувано културно Три круши 2013-то лето”. Имиџот и реномето на најпосетувана културна манифестација во Градот Скопје, културното лето во Кисела Вода и оваа година го потврди.

На четири локации во општината, годинава преку 35.000 посетители ги проследија вкупно 15-те културни настани, на кои продефилираа неколку стотини естрадни уметници, театри, ансамбли и културно – уметнички друштва, актери и хумористи.  

Повеќе: Спектакуларна завршница на културното лето “Три круши”

Во сабота се затвора културното лето во Кисела Вода

Рејтинг на корисник:  / 2

Богата музичка програма и бројни изненадувања ќе понуди свеченото затворање на овогодинешното културно лето “Три круши”. Годинава се одржаа вкупно 15 манифестации на кои продефилираа неколку стотини естрадни уметници, театри, ансамбли и културно – уметнички друштва, актери и хумористи.

Свеченото затворање ќе се одржи в сабота (03.08.2013 год.), на верско-рекреативниот центар “Три круши”, каде со почеток во 20:30 часот, со шаренолика музичка програма ќе се навратиме на корените и традицијата. Најпрвин, пред драчевската публика ќе се претстави младата и надежна музичка ѕвезда Даниел Тошевски, по што ќе следи настапот на културно-уметничките друштва “Китка”, “Никола Јонков Вапцаров” и “Јордан Мијалков”. Крајот на годинашното културно лето ќе биде означен со настапот на најголемите музички ѕвезди на македонската фолк сцена, Војо Стојановски и Сузана Спасовска. Влезот за граѓаните е отворен.

Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa