Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Советот на општина Кисела Вода ја одржa 33-та пленарна седницa

Рејтинг на корисник:  / 1
НајлошоНајдобро 

На 33-тата седница на Советот на општина Кисела Вода која се одржа денеска 14.10.2015 година, беа усвоени следните точки:

 -   Усвојување на Записник од 32-та пленарна седница на Советот;

 1.Предлог-Одлука за разрешување на член на Управниот одбор на ЈДГ ,,8 Март,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје, претставник од Установата;

2.Предлог-Одлука за избор на член на Управниот одбор на ЈДГ ,,8 Март,, на Општина Кисела Вода во Град Скопје, претставик од Установата;

3.Предлог-Решение за именување на членови во заедничка Комисија согласно член 15 од Правилникот за условите, начинот и постапката за издавање под закуп на простории во месните и урбаните заедници сопственост на Општина Кисела Вода бр.07-204/4 од 30.10.2014 година;

4.Предлог-Програма за изменување и дополнување на Програма КА-Културни манифестации и творештво (капитални расходи), Потпрограма КАА –Реконструкција на Дом на културата с.Драчево 2014-2016;

5.Предлог-Одлука за измена и дополнување на Буџетот на Општина Кисела Вода за 2015 година;

6.Предлог- Решение за формирање на Комисија за утврдување на Предлогот на Програма за работа на Советот за 2016 година и за избор на претседател и членови на истата;

Дневниот ред беше дополнет со Предлог - Одлука за измени и дополнување на одлуката за формирање на локален совет за превенција на општина Кисела Вода бр.072117/1 од 19.04.2011 год. и бр.07-85/4 од 27.05.2014 год.

     

 

 

Додај коментар


Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa