Користиме cookies со цел да ви овозможиме најдобро искуство и беспрекорно пребарување на нашата интернет страница. Истата користи cookies пораки од трети страни, со цел да Ви доставуваат информации кои ќе Ви бидат од корист. Продолжувајќи ја Вашата посета на оваа интернет страна, се согласувате на користењето на cookies.

Советот на општина Кисела Вода ја одржа 49-та пленарна седница

Рејтинг на корисник:  / 0
НајлошоНајдобро 

На 49-та седница на Советот на општина Кисела Вода која се одржа денеска 20.02.2017 година, беа усвоени следните точки:

-Усвојување на Записникот од 48-та пленарна седница

1.Квартални извештаи К1,К2 и К3 за четвриот т квартал од 2016 година – К1-кваратлен извештај за извршување на Буџетот на Општина Кисела Вода за  извештајниот период (кумулативно) за квартал од 01.01.2016 година до 31.12.2016 година; -К2-квартален извештај за достасани ненамирени обврски на Општина Кисела Вода, - К3-квартален извештај за промените на состојбата за секое задолжување на општините и јавните претпријатија основани од општините;

2.Извештај за извршениот попис на средствата и нивните извори со состојба на 31.12.2016 година;

3.Предлог-Одлука за задолжување на средства  добиени од Меѓународна бака за обнова и развој (Светска Банка) преку проектот за подобрување на општинските услуги;

4.Предлог-Одлука за воспоставување на меѓуопштинска соработка помеѓу Општина Кисела Вода и Град Скопје за санација на ударни дупки;

5.Извештај Информација за реализација на Програмата за Енергетска Ефикасност на Општина Кисела Вода во 2016 година;

6.Програма за Енергетска Ефиканост за Општина Кисела Вода 2015-2017 – Акционен план за 2017 година;

7.Предлог - Одлука за одобрување средства,  како еднократна парична помош на Ѓорѓија Илиески;

Дополнително, дневниот ред беше дополнет со:

-Предлог-Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за воспоставување соработка помеѓу Општина Кисела Вода и Град Скопје, за финансиско учество во постапка за експропријација на недвижен имот на новопроектирана улица Иван Козаров

Додај коментар


Линкови 2

NewsLetter

Внесете ја вашата email адреса за да добивате новости.


FacebookTwitterLinkedin

Twitter Новости

O_KiselaVoda Општина Кисела Вода организира информативен настан за отпадот во кругот на АД Охис https://t.co/ovuafSUQB0
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/oj5nCdmiN2
O_KiselaVoda Општина Кисела Вода ќе биде домаќин на Меѓународен младински ракометен турнир КЛ7 2020 https://t.co/3klWf5HsNa